Talen en cultuur aan de universiteit in zomers Amsterdam!

Wegens succes organiseert de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam dit jaar wederom de zomerschool Talen en cultuur van 13 augustus t/m 17 augustus. De studieweek is een leerzaam én leuk zomerprogramma voor scholieren uit 4, 5 of 6 vwo en voor overige belangstellenden die een taal aan de universiteit willen studeren.

Tijdens de zomerschool kunnen deelnemers op een aantrekkelijke wijze de basis van een vreemde taal eigen maken of hun kennis verbeteren. De taallessen staan in de ochtend op het programma. Er is een keuze uit het volgende aanbod: Arabisch, Duits, Deens, Frans, Nederlandse Gebarentaal, Hebreeuws, Italiaans, Noors, Russisch, Spaans en Zweeds. Naast taalverwerving leren de deelnemers over de culturen en de vele tradities van landen van een bepaald taalgebied. De colleges in de middag gaan over culturele aspecten als religie, kunst, muziek, theater en nationale identiteit. Aan het einde van de dag worden activiteiten zoals een museumbezoek, stadswandeling, diner en een filmavond georganiseerd. Dan is er tijd voor nadere kennismaking met andere deelnemers en voor veel gezelligheid!

Lees meer over de ervaringen van deelnemers van eerdere jaren op onze website.

De zomerschool is een aanrader voor scholieren en andere belangstellenden om te ervaren hoe het is om student te zijn aan de Universiteit van Amsterdam en een proefje te nemen van het studentenleven. De studieweek is een mooie gelegenheid om mee te maken hoe het echt is om op de universiteit rond te lopen en met studenten in de colleges te zitten. In de collegebanken kunnen de deelnemers kennismaking met het academisch onderwijs en met de opleidingen van de geesteswetenschappen. Deze ervaring kan helpen bij het maken van een studiekeuze.

Inschrijving gaat via deze website