Doe mee aan de lang leve de muziek wedstrijd

0
1295

Ook dit jaar wordt er een Lang Leve de Muziek Wedstrijd georganiseerd voor het basisonderwijs. Voor de groepen 6 en 7 is het weer mogelijk zich in te schrijven en een muzikaal filmpje in te sturen. Eind maart wordt bekend gemaakt welke groepen mee mogen doen aan de provinciale auditierondes. Dit meldt Méér Muziek in de Klas.

Méér Muziek in de Klas is de stichting die zich inzet voor structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland. Koninin Máxima is erevoorzitter van de stichting. De winnaars van de provinciale auditierondes mogen door naar de Lang Leve de Muziek Show. Daar strijden zij voor de grote muziekprijs: met de Grootste Schoolband van Nederland optreden voor koningin Máxima tijdens het Kerst Muziekgala 2018.

Groepen die mee willen doen kunnen tot uiterlijk 12 maart hun muzikale act insturen. Het filmpje mag maximaal anderhalve minuut duren. Ter inspiratie legt Meester Willem uit hoe je een muziekvideo maakt met de klas:

Klassen die te horen hebben gekregen dat ze door zijn naar de auditierondes doen eerst mee aan provinciale theateraudities voor een plekje in de Lang Leve de Muziek Show. In het programma van de muziekshow staat elke week een andere provincie centraal. Per provincie zal één klas er met de winst vandoor gaan; het optreden met de Grootste Schoolband van Nederland tijden het Kerst Muziekgala.

Meer informatie en inschrijven via www.meermuziekindeklas.nl