Energie in 2018 weer flink stuk duurder door nieuw Kabinet

0
650

Energie in 2018 weer flink stuk duurder door nieuw Kabinet, Digischool heeft hiervoor uw oplossing

Regeerakkoord: Energierekening na 2018 € 150,- hoger

Recent meldde Pricewise al dat de energierekening in 2018 voor een gemiddeld huishouden € 70,- hoger wordt door stijgingen van de energiebelasting en de Opslag Duurzame Energie (ODE). Nu blijkt uit het regeerakkoord dat de stijging na 2018 nog veel hoger uitpakt, met in totaal € 150,- per huishouden. Dit komt doordat er een verschuiving in de energiebelasting plaatsvindt, die leidt tot € 24,- extra aan energiebelasting. Daarnaast gaat belastingvermindering op elektriciteit omlaag van € 373,- naar € 311,-. Huishoudens gaan dus meer betalen, en krijgen minder terug. Dat blijkt uit nieuwe berekeningen van onafhankelijke vergelijkingssite Pricewise op basis van het regeerakkoord. Om u te behoeden voor deze kostenstijging heeft Digischool iets voor u geregeld. Lees verder wat wij voor u hebben geregeld.

Extra verhoging energiebelasting

In 2018 en 2019 stijgt de energiebelasting tijdelijk door een maatregel uit het energieakkoord. Dit zorgt voor € 20,- extra kosten op de energierekening. Daar komt nu dus nog een extra belastingverhoging bij, die naar verwachting na 2018 ingaat. In het regeerakkoord wordt namelijk een andere verdeling van de energiebelasting aangekondigd. Gas wordt zwaarder belast met 3 cent per m³. Elektriciteit wordt met 0,72 cent minder belast per kWh. Een gemiddeld huishouden met een verbruik van 1.500 m³ gas en 3.500 kWh stroom gaat hierdoor € 24,- meer betalen, waardoor het totaal aan extra energiebelasting op € 44,- komt.

Verlaging belastingvermindering op elektriciteit

Dat is nog niet alles. Om huishoudens tegemoet te komen in de kosten voor energie, kreeg iedereen die een elektriciteitsaansluiting heeft € 373,- belastingvermindering. In het regeerakkoord staat dat deze belastingvermindering omlaag gaat naar € 311,-, naar verwachting vanaf 2019. Huishoudens krijgen hierdoor € 62,- minder terug op hun energierekening.
Verhoging ODE

Naast de verhoging van energiebelastingen en de verlaging van de belastingvermindering staat er ook nog een verhoging van de ODE op het programma, hier ligt een wetsvoorstel van minister Kamp over klaar. Deze verhoging zorgt voor nog eens € 47,- extra kosten in 2018. In totaal komt de energierekening van een gemiddeld huishouden in 2019 dus minstens € 154,- hoger te liggen.

De oplossing voor deze kostenstijging heeft Digischool voor u. U kunt namelijk als lid van Digischool een contract afsluiten waarbij u minimaal 3 jaar profiteert van de huidige (nog lage) energietarieven. Klik op deze link en bereken direct wat u kunt besparen. U kunt vervolgens uw nieuwe energiecontract afsluiten, waardoor u de komende jaren geen omkijken heeft naar uw energiekosten en u weet dat u voorlopig nog gebruik maakt van de huidige lage energietarieven. Heeft u vragen dan kunt u hiervoor terecht bij de helpdesk. Het opzeggen va uw huidige energiecontract wordt voor u geregeld.