3D scannen, de leukste ontwikkeling van 2018!

3D printen neemt een enorme vlucht op scholen. Zeker met de nieuwe focus op wetenschap en technologie groeit de vraag naar vernieuwende lessen zoals 3D ontwerpen en printen enorm. 3D ontwerpen laat leerlingen onder andere ruimtelijkheid en vormgeving veel beter begrijpen. Als perfecte aanvulling hierop is er anno 2018 weer iets nieuws, namelijk 3D scannen!

Wetenschap en Technologie onderwijs

Steeds meer scholen springen in op wetenschap- en technologie in het onderwijs. Waar technologie nu en in de toekomst steeds belangrijker wordt, wordt het ook belangrijker om hetgeen op de basisschool al aan te bieden. De kinderen van nu groeien op in een tijd, waarin technologie een nog groter deel zal uitmaken van ons leven.
Een van de technologieën waar scholen sinds begin 2015 veelal op inspringen is driedimensionaal ontwerpen, en daarmee ook 3D printen. Door steeds verder ontwikkelde software en gebruiksvriendelijke apparatuur krijgen de leerlingen steeds beter inzicht in 21e -eeuwse vaardigheden, als 3D ontwerpen, maar ook in ruimtelijk inzicht en samenwerken.

Naast dat verschillende technologieën steeds verbeterd worden, komen er ook nieuwe technologieën op de markt. Eén van de meest sprekende technologieën is anno 2018 het 3D scannen. Zeker omdat de mogelijkheden hiervan leerzaam, maar ook heel erg leuk zijn! Met 3D scannen kunnen leerlingen een klein standbeeldje van zichzelf maken, maar ook een kopie maken van vrijwel elk bestaand product! Dit feit maakt de mogelijkheden van het 3D ontwerpen zoveel groter.

3D scannen, is dat moeilijk?

3D scannen is eigenlijk niet ingewikkelder dan het maken van een normale foto. Het enige verschil ten opzichte van een normale foto is dat je om een persoon heen moet lopen en alle hoeken ‘vast moet leggen’. Alleen zo weet de 3D scanner hoe iemand er precies uitziet; dus ook van de achter- en zijkant.
Wanneer er een 3D scan is gemaakt kan je direct op een computer de driedimensionale foto bekijken. Maar nog leuker is natuurlijk om deze af te drukken met een 3D printer. Zo heb je ineens een (miniatuur) borstbeeld van jezelf!

1 Reactie