Op de fiets naar school maakt de buurt blijer

Je kent het vast wel: drukte bij de basisschool als de kinderen gebracht en opgehaald worden. Overal kinderen, ouders, fietsers en automobilisten. Hoe fijn zou het zijn als het overzichtelijker, rustiger én veiliger voor de kinderen wordt. Daarom roepen wij ouders en kinderen op: kom lopend of op de fiets naar school. Zo wordt de schoolomgeving veiliger en doen kinderen belangrijke verkeerservaring op.

Wat jij kunt doen

Verkeer is mensenwerk. Daarom kan iedereen een steentje bijdragen aan veiligheid in het verkeer. Speciaal voor ouders en kinderen zijn deze vijf ‘Vergeet me nietjes’ die helpen voor meer veiligheid onderweg naar school.

1. Spreek af op welke dagen jullie samen naar school lopen of fietsen.
    2. Toch een keer met de auto naar school? Parkeer iets verderop en loop het laatste stukje.
    3. Parkeer waar het mag en waar je kind veilig kan uitstappen.
    4. Veel samen oefenen helpt je kind naar zelfstandige verkeersdeelname. Leer je kind over verkeer met onze leuke materialen.
    5. Wordt je kind wat ouder? Bespreek dan thuis hoe je omgaat met smartphonegebruik in het verkeer en hoe je kind om kan gaan met groepsdruk.

Meer doen? Download de toolkit

Vind jij dat de verkeersveiligheid in de omgeving van de school beter moet? En wil je je daar samen met andere ouders voor inzetten? Download dan onze gratis toolkit met materialen. Hiermee helpen we je om in kaart te brengen hoe andere ouders denken over het verkeer in de buurt van school. Daarna krijg je van ons advies over hoe je samen met school en andere ouders een actieplan maakt voor een verkeersveilige schoolomgeving.