Landelijke actieweek en onderwijsstaking

  0
  2230

  Onderwijsbond AOb en FNV Onderwijs en Onderzoek houden vanaf 11 maart een actieweek voor meer investeringen in het onderwijs en hebben een landelijke stakingsdag aangekondigd voor 15 maart voor het po, vo, mbo, hbo en wo.

  De VO-raad deelt de onderliggende zorg van de bonden. De VO-raad heeft er meermaals op gehamerd dat investeringen nodig zijn om kwalitatief hoogwaardig en eigentijds onderwijs te kunnen blijven geven. Het gaat voor de VO-raad niet alleen om investeringen op het gebied van arbeidsvoorwaarden maar ook onderwijsvernieuwing, zoals een goede ICT-infrastructuur en eigentijdse leermiddelen.

  We zien dat leraren te weinig tijd hebben om het onderwijs te ontwikkelen. Werkgevers en werknemers in het vo hebben een eerste stap gezet met de cao-afspraak om 50 uur ontwikkeltijd vrij te spelen voor leraren, maar de sector kan alleen voldoende tijd voor leraren realiseren als daar meer financiële ruimte voor komt vanuit de overheid.

  De VO-raad bekijkt, ook binnen de Stichting van het Onderwijs, of de actieweek benut kan worden om deze punten onder de aandacht te brengen bij de politiek.

  We zullen u via onze website van informatie blijven voorzien om eventuele vragen die bij scholen gaan spelen, te beantwoorden.