Tips: dit kun je thuis doen om te ontspannen

  0
  1872

  It’s safe to say dat er momenteel met het coronavirus behoorlijk veel stressfactoren in ons leven zijn. Mocht je je zorgen maken over het virus en niets te doen hebben in zelf-quarantaine, dan is het een goed idee om te proberen te ontspannen. Makkelijker gezegd dan gedaan. Maar probeer onderstaande dingen eens, om deze weken zo zen mogelijk door te komen.

  Puzzelen

  Je hebt het waarschijnlijk als kind veel gedaan, maar wist je dat puzzelen net zo ontspannend (en verslavend!) werkt voor volwassenen? Telefoon wegleggen, muziekje erbij en voor je het weet ben je de tijd compleet vergeten.

  In bad gaan

  Er is niets zo ontspannend als een warm bad. Kaarsjes aan, gezichtsmaskertje op en daarna lekker dik insmeren met bodylotion.

  Een boek lezen

  Heb je een boekenkast waarvan je de helft van de boeken nog niet gelezen hebt? Dit is je kans! Duik eindelijk in de De Zeven Zussen-reeks (die tot de best verkochte boeken van 2019 behoort) of lees je favoriete boek(en) voor de zoveelste keer opnieuw (Harry Potter-fans, we know you’re out there).

  Je hebt nu net iets meer me-time, dus ik zou zeggen: maak er goed gebruik van! Yoga is niet de enige manier om je lichaam te laten ontspannen. Lees om in de mood te komen Glamour’s Avond Avonturen of gebruik deze apps vol erotische verhalen.

  Tekenen of schilderen

  Weer zo’n hobby die je vroeg non-stop uitvoerde en nu nooit meer doet: haal je oude gelpennen, verf, stiften, potloden, krijt – wat dan ook – uit de kast en ga creatief aan de slag. Teken iets na of schilder gewoon wat er in je opkomt.

  Yoga

  Het grote voordeel van yoga: je hoeft niet per se de deur uit voor een goeie yoga-sessie, die kun je ook makkelijk thuis doen. YouTube staat vol met makkelijke yoga-routines. Wedden dat het je helpt te relaxen?

  Schrijven

  Het werkt echt: schrijf je zorgen van je af. Of je nu een dagboek bijhoudt, gedichtjes schrijft of wat losse gedachten op papier zet, whatever works for you.

  Spelletjes

  Als je met twee of meer mensen in een huis zit, kun je in de spellenkast duiken. Mijn aanraders: Catan, Exploding Kittens of Party & Co. Let op: spelen op eigen risico. Waar bij de een een spellenavond harmonieus verloopt, belandt bij de ander het Monopoly-bord kapot op de grond. You’ve been warned.

  Oude computerspellen of spelcomputers

  Over spelletjes gesproken; je hebt vast nog wel wat oude spelletjes uit je game-tienerfase liggen. Wat dacht je van Mario Kart op de Wii, Pokémon op je Game Boy of De Sims op je computer?

  Een serie of filmreeks bingewatchen

  Nu je zeeën van tijd hebt, kun je eindelijk die ene serie bingewatchen. Nog op zoek naar een goede film of serie? Lees de lijst met nieuw op Netflix verschenen titels, korte series die je in één dag kunt bingen en kijk alle Marvel-films in chronologische volgorde op Disney+.

  Probeer een nieuw recept

  Ontspan jij het beste in de keuken? Verzin eens een nieuw recept, maar dan wel met ingrediënten die je al in huis hebt. Zo ben jij relaxed, heb je een volle maag én ben je efficiënt met je middelen omgegaan.