Telefoon in bed? Super gevaarlijk!

De impact van een woningbrand is enorm. Zelfs als er geen slachtoffers zijn. In de praktijk zien we dat steeds meer branden worden veroorzaakt door (defecte) elektrische apparaten of foutief opladen.

Omdat het aantal elektrische apparaten toeneemt, zal daarmee ook het aantal branden toenemen.

Voor de Brandweer en de Nederlandse Brandwonden Stichting reden om dit jaar tijdens de Nationale Brandpreventieweken die op 26 september van start gaan aandacht te vragen voor het veilig opladen van elektrische apparaten. De campagne ‘Brandweer zoekt speurneuzen!’ is gericht op kinderen van 9 tot en met 12 jaar. Door het spelen van de speciaal voor deze campagne ontwikkelde game leren kinderen brandrisico’s te herkennen en veilig om te gaan met elektrische apparatuur. Met je klas mee doen? Hou dan de nieuwsbrief van volgende week in de gaten! Stay Tuned!