Onderwijsorganisaties: “Investeer structureel in het onderwijs”

  0
  127

  De onderwijsorganisaties verenigd in de Stichting van het Onderwijs roepen het kabinet op in de rijksbegroting structurele investeringen te doen in het onderwijs en zeker niet over te gaan tot bezuinigingen.

   LEES DE BRIEF ‘MIDDELEN ONDERWIJS RIJKSBEGROTING 2021’

  “Los van de problemen en uitdagingen die er al waren, zorgt de coronacrisis ervoor dat scholen en universiteiten een uitzonderlijke tijd voor de boeg hebben met veel onzekerheden en veel extra inspanningen. Dat vraagt veel van onze onderwijsprofessionals, maar ook van onze leerlingen en studenten. Om achterstanden voor hen weg te nemen of te voorkomen en hun perspectief te bieden, is het noodzakelijk structureel te investeren in goed onderwijs en wetenschap in plaats van te bezuinigen.”

  “Het verleden leert dat financiële tegenvallers en bezuinigingsopgaven ook effect hebben bij de publieke sectoren. Als werkgevers- en werknemersorganisaties in de Stichting van het Onderwijs willen wij benadrukken dat bezuinigen op onderwijs zeer onverstandig en ook niet verantwoord is, gezien de uitdagingen waar het onderwijs voor staat.”