OCW informeert scholen over inzet corona-sneltesten – PO/VO

Het ministerie van OCW heeft alle scholen en schoolbesturen twee aparte brieven gestuurd over de inzet van corona-sneltesten. Er is een brief voor het primair en speciaal onderwijs en eentje voor het voortgezet onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs.

In de brieven staat dat naar verwachting medio april sneltesten bij de scholen worden afgeleverd. Het is de bedoeling dat met deze testen eventuele coronabesmettingen snel kunnen worden ontdekt, zodat er geen uitbraken ontstaan.

Zolang mensen die in het primair onderwijs werken geen klachten hebben die passen bij het coronavirus, kunnen ze de preventieve zelftest twee keer per week thuis bij zichzelf uitvoeren. De sneltesten die aan het primair onderwijs worden geleverd, zijn ook bedoeld voor het personeel van de kinderopvang als die in hetzelfde gebouw als de school zit.

VOS/ABB