Nieuwe ronde ondersteuningsaanbod Gezonde School

    0
    235

    Vanaf maandag 4 maart t/m donderdag 18 april kunnen scholen zich inschrijven voor het ondersteuningsaanbod Gezonde School 2019-2020. Het ondersteuningsaanbod helpt bij het bevorderen van een gezonde leefstijl op school.

    De ondersteuning bestaat uit een financiële bijdrage van 3000 euro per school, te gebruiken om bijvoorbeeld  Gezonde School-activiteiten te financieren, of om taakuren te vergoeden van een eigen medewerker die is aangesteld als Gezonde School-coördinator. Om in aanmerking te komen voor ondersteuning is het verplicht voor een school om een Gezonde School-coördinator aan te stellen. Naast het geldbedrag kunnen scholen maximaal 10 uur advies en ondersteuning krijgen van een Gezonde School-adviseur van de GGD.

    Voor het schooljaar 2019-2020 kunnen 550 schoollocaties uit het po, vo en mbo ondersteuning aanvragen. Als er meer aanmeldingen zijn, zal een selectie worden gemaakt op basis van een aantal toekenningscriteria die voortkomen uit het programmaplan Gezonde School 2017-2020.