Nieuwe functieomschrijvingen leraar primair onderwijs

  0
  2152

  Er komen nieuwe functiebeschrijvingen voor leraar basisonderwijs en leraar speciaal onderwijs. In de afgelopen jaren is het beroep van leraar erg veranderd en de functieomschrijvingen, die stammen uit 2006, passen daar niet meer bij. Groepen docenten en deskundigen hebben nu een concept opgesteld van nieuwe functieomschrijvingen. De vakbonden roepen nu alle docenten op om hun mening te geven over deze nieuwe beschrijvingen via een internetconsultatie. Dit melden AOb en CNV Onderwijs.

  De belangrijkste verandering in het concept is het verdwijnen van de functieschalen LA, LB en LC. Daarvoor in de plaats komen de nieuwe functies 1,2, 3 en 4 , waarbij functie 2 de standaard wordt. Functie 2 is vergelijkbaar met LA, alleen zal het salaris hoger worden; beter passend bij de zwaarte van de functie.

  De nieuwe functiebeschrijvingen staan nog niet vast, dat gebeurt na de internetconsultatie. De vakbonden roepen leraren basisonderwijs en speciaal onderwijs op om hun mening te geven. Herkennen zij zich in de nieuwe omschrijvingen en doen deze recht aan alle taken van docenten?

  Lees hier het concept met de nieuwe functiebeschrijvingen en reageer via de internetconsultatie