Miljoenste kijker voor YouTube-kanaal MeneerMegens

  0
  752

  Vorig weekend is het YouTube-kanaal van MeneerMegens voor de miljoenste keer bekeken! Het kanaal van Dirk Megens, 31 jaar uit Deursen (gemeente Oss) biedt ruim 90 educatieve rekenvideo’s. In deze video’s legt MeneerMegens stapje voor stapje uit hoe je tot het goede antwoord kunt komen.

  MeneerMegens staat voor de klas op het ROC Nijmegen en is in 2014 begonnen met video’s te maken op verzoek van zijn eigen studenten. Hij kon toen niet vermoeden dat zijn kanaal zo’n groot succes zou worden. Op dit moment wordt het wekelijks gemiddeld 12.000 keer bekeken. Rondom zijn kanaal heeft Dirk een gratis toegankelijke website (www.meneermegens.nl) gemaakt welke ook gemiddeld 1300 bezoekers per dag heeft.

  Alles doet hij vanuit zijn eigen enthousiasme en passie voor het rekenonderwijs. Dagelijks krijgt hij vragen van studenten uit het hele land die hij dan verder helpt. Student hoeven hier niets voor te betalen, geen login of geen gedoe.

  Om zijn miljoenste view te vieren zijn er diverse prominenten die een felicitatieboodschap voor hem hebben opgenomen. Zo hebben o.a. Dylan Haegens (collega YouTuber), Wobine Buijs-Glaudemans (burgemeester van Oss), Robot Pepper (rekenrobot) en Erik Gerritsen (secretaris Generaal van het ministerie van VWS) een persoonlijke boodschap voor hem opgenomen.