Met Wozzol leer je woordjes opeens gemakkelijk

  1
  2554

  Voor een leerling is het niet vreemd om elke week een uur bezig te zijn met woordjes leren. Dat zijn honderden uren tijdens de hele schoolperiode. Hoe efficiënt is deze investering? Dat hangt compleet af van hoe er wordt geleerd. De meeste efficiënte manier van leren is door je te laten overhoren met gebruik van gespreide herhaling. Dat kan heel makkelijk met Wozzol.

  Ezelsbruggetjes, overhoren en timing
  Het liefst wil je dat je elk woordje direct en voor altijd onthoudt met een goed ezelsbruggetje. Dat kan echter alleen als je enorm goed bent in het bedenken en onthouden van ezelsbruggetjes. Helaas lukt dat meestal niet voor de honderden woordjes die geleerd moeten worden voor de vreemde talen. Hier moeten we daarom leren door de woordjes regelmatig te overhoren. Dat kan tegenwoordig heel gemakkelijk met een overhoorprogramma. Hier is timing vervolgens heel belangrijk. De woordjes moeten op het juiste moment worden overhoord zodat het leereffect maximaal is.

  Gespreide herhaling
  Elke keer dat je een woordje overhoort leer je dit woordje iets beter. Dat is het leereffect. Als je eenzelfde woordje heel vaak achter elkaar overhoort is elke overhoring heel makkelijk maar is het leereffect heel klein. Zit er meer tijd tussen de overhoringen dan zijn de overhoringen moeilijker maar is het leereffect veel groter. Zit er te veel tijd tussen twee overhoringen en weet je het woord niet meer? Dan ben je het woord vergeten en is het leereffect nul.

  Het is dus heel belangrijk om de woordjes op het juiste moment te overhoren. Vlak voordat je ze vergeet leer je het meest van de overhoring. Deze manier van leren heet leren met gespreide herhaling. Het overhoorprogramma Wozzol berekent exact voor jou wat het juiste leermoment van een woordje is en overhoort het woordje op dat moment.

  Uitdagend leren
  Een neveneffect van gespreide herhaling is dat het leren uitdagend wordt. Het leren is namelijk niet te makkelijk omdat de woordjes even niet zijn overhoord. Het leren is ook niet te moeilijk omdat je de meeste woordjes nog niet bent vergeten. Zo heb je altijd ongeveer één op de tien woordjes fout. Heb je meer fout? Dan krijg je volgende keer de woordjes wat eerder zodat het makkelijker wordt. Heb je minder fout? Dan kan de periode tussen de overhoringen iets langer worden. Zo ervaar je het leren als uitdagend en is het leren een stuk leuker dan als je de woordjes altijd op een willekeurig moment leert.

  Wozzol
  Wozzol is gemaakt om het leren zo gemakkelijk mogelijk te maken. Door gebruik te maken van gespreide herhaling krijg je elke dag de juiste woordjes voorgeschoteld om te overhoren. Het fijne is dat je hier zelf niet over hoeft na te denken. Als je elke dag naar Wozzol gaat en drukt op ‘Start een leersessie’ dan wordt het leren opeens heel makkelijk en ben je elke dag zo klaar. Verschillende overhoormethoden in Wozzol zorgen voor afwisseling. Wozzol is als app en website overal bruikbaar. Wozzol kan je gratis gebruiken. Naast een goede gratis versie is er ook een betaalde premium variant voor 85 eurocent per maand.

  Ga direct aan de slag op www.wozzol.nl

  1 Reactie