Limburgse leraren lossen lerarentekort Utrecht op

    0
    876

    De provincie Utrecht is het lerarentekort een groot probleem. Jaarlijks blijven zo’n 120 vacatures onvervuld. De regio zoekt binnenkort daarom wat verder weg naar nieuwe docenten, in de provincie Limburg om precies te zijn. Als krimpregio kampt de zuidelijke regio namelijk juist met een overschot aan leraren. De Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML) en het Platform Onderwijsimpact Regio Utrecht gaan daarom binnenkort om tafel om te kijken wat er mogelijk is. Dit meldt het AD.

    In Limburg loopt het leerlingenaantal sterk terug. De leraren die daardoor nu teveel doen de laan uit sturen is echter geen optie. Over drie, vier jaar zal ook Limburg weer meer leraren nodig hebben. De scholen werken daarom aan een plan voor tijdelijke vrijwillige detachering.

    Het SOML heeft al met diverse Utrechtse middelbare scholen contact om te kijken welke vakdocenten ze naar nodig hebben. Ook basisscholen en scholen voor speciaal onderwijs hebben zich al gemeld voor het detacheringsplan. Het gaat om een regeling op maat die zowel voor docenten met een tijdelijk als met een vast contract toegankelijk wordt.