Lege klassen in Brabant na corona-advies RIVM

  0
  583

  Het nieuwe coronavirus begint nu ook in het onderwijs problemen te veroorzaken. In Noord-Brabant worden klassen naar huis gestuurd, omdat leerkrachten die snotterig zijn thuisblijven.

  Het RIVM adviseert mensen in Noord-Brabant die verkoudheidsklachten hebben om uit voorzorg thuis te blijven. Dat advies geldt vooralsnog alleen voor  Brabant, omdat daar coronapatiënten zijn van wie niet duidelijk is hoe zij de besmetting hebben opgelopen. Bovendien is Brabant de provincie met de meeste coronabesmettingen.

  Veiligheidsregio MWB tweet: Complimenten aan alle #Brabanders die nuchter blijven en hun verantwoordelijkheid nemen door bij #verkoudheid, #hoesten OF #koorts thuis te blijven. Samen beschermen we de mensen om ons heen. Check http://www.rivm.nl  voor meer informatie. #coronavirus

  Omroep Brabant meldt dat het advies van het RIVM ertoe heeft geleid dat veel leraren zich ziek melden. Klassen worden naar huis gestuurd, meldt de regionale zender, en ouders besluiten daarom om thuis te werken als dat kan.

  Ook elders in het land heeft het coronavirus scholen bereikt, maar voor zover bekend leidt dat nog nergens tot problemen. Vrijdag werd bekend dat een leerling van het Eerste Christelijk Lyceum in Haarlem en een leerling van het Nieuwe Eemland in Amersfoort besmet waren. Beide leerlingen waren in Noord-Italië geweest, waar COVID-19 zich massaal heeft verspreid. Ze gaan nu niet meer naar school en zijn samen met gezinsleden in thuisisolatie gezet. De scholen blijven gewoon open.

  Ook een gezinslid van een leerling van het openbare Minkema College in Woerden is besmet met het coronavirus. De school heeft vooralsnog geen aanwijzingen dat leerlingen of medewerkers zijn besmet. Volgens burgemeester Victor Molkenboer van de gemeente Woerden heeft de leerling zelf geen klachten.

  Betreft een gezinslid van een leerling. De leerling zelf heeft geen klachten en is uit voorzorg in thuisisolatie. Daarom geen extra maatregelen nodig. Leerlingen kunnen gewoon naar school. Bron: Info van GGD aan ouders school Minkema.

  Het Montessori Lyceum Rotterdam adviseert leerlingen met verkoudheidsklachten om thuis te blijven. Dit advies volgde vrijdag nadat bekend was geworden dat een leerling die in risicogebied Noord-Italië was geweest, besmet is geraakt. Ook leerlingen met een zwakke gezondheid maar die zich niet ziek voelen, mogen van de Rotterdamse school thuisblijven, meldt RTV Rijnmond.