‘Kinderen eten vaak ongezond in de lunchpauze’

Als kinderen in de pauze iets kopen in de supermarkt, kiezen ze vooral graag ongezonde dingen. Dat klinkt misschien niet zo verrassend, maar voor het eerst is onderzocht hoeveel dat precies is. En dat is behoorlijk veel: 95 procent van wat kinderen kopen tijdens de lunch ongezond.

Snoep en chocola

Kinderen kopen het vaakst snoep en chocola. Op nummer twee staan hartige snacks, zoals frikadel-broodjes en saucijzenbroodjes. Op nummer drie staat ongezonde drank, zoals frisdrank en energiedrank.

Gezonde kantine

Veel schoolkantines worden juist steeds gezonder. Zo is er vaker fruit te koop en zijn er gezondere broodjes. Maar uit het onderzoek blijkt dat veel kinderen dan alsnog ongezonde dingen halen bij de supermarkt.