Juli 2018: energietarieven stijgen met 10 procent

  0
  327

  De energietarieven gaan per 1 juli fors stijgen. Iedere Nederlander met een variabel contract gaat direct meer betalen. De Vastelastenbond ging op onderzoek uit en legde contact met diverse energieleveranciers over de verwachte prijsstijging.

  Onvermijdelijke stijging

  De prijsstijging is voor de energieleveranciers onvermijdelijk, aldus energiespecialist Dirk-Jan Wolfert. Wolfert: “Alle leveranciers die wij spraken gaven onafhankelijk van elkaar aan dat zij de tarieven fors gaan verhogen. De stijgende inkoopprijzen zijn hier de oorzaak van. Iedereen met een variabel contract zal vanaf 1 juli geconfronteerd worden met een prijsstijging.”

  Uit het onderzoek blijkt verder dat de gemiddelde stijging uitkomt op 10%. Dit betekent dat Nederlanders tientallen euro’s extra gaan betalen voor gas en stroom. Tel daar de belastingverhoging van begin dit jaar bij op en de energierekening is voor veel Nederlanders honderden euro’s hoger dan in 2017.

  Prijsstijging ontlopen 

  Het is mogelijk om de prijsstijging te ontlopen en nog te profiteren van de huidige tarieven. Dirk-Jan Wolfert legt uit: “Wie nu een nieuw contract aangaat en de tarieven vastzet voor een afgesproken periode is de prijsstijging voor. Doe dit dus wel voor 1 juli. Daarna gaat u gegarandeerd meer betalen.” Klik hier om uw energietarieven vast te zetten en wij helpen u hierbij.

  Vaste tarieven voordeliger

  In een stijgende energiemarkt is het verstandiger om de tarieven voor langere tijd vast te zetten. U blijft dan de tarieven betalen van dit moment en niet de hogere prijzen van morgen of volgende week.

  Neemt u al jaren stroom en gas af bij dezelfde leverancier dan heeft u variabele tarieven. Door dit om te zetten naar vaste tarieven zorgt u er dus voor dat u niet die tientallen euro’s extra gaat betalen. Dit kan bij dezelfde leverancier maar vaak loont het om direct over te stappen naar een andere leverancier. Dit kan nog eens besparing van 200 tot 400 euro extra opleveren.

  Overstappen steeds populairder

  Steeds meer Nederlanders stappen dan ook over van energieleverancier. Loyaliteit wordt door energieleveranciers niet beloond en dit zien steeds meer consumenten in. Met de stijgende energietarieven worden de prijsverschillen tussen leveranciers ook steeds groter.

  De prijs is voor 78% van de Nederlanders ook de belangrijkste reden om over te stappen. Voor 91% van de Nederlanders is de overstap ook nog eens succesvol. Zij zijn tevreden met de verwerking van de overstap naar een nieuwe leverancier.

  Veel nieuwe overstappers stappen aan het einde van het contract weer over. Zo voorkomt men dat men vervalt in de variabele tarieven. In de energiemarkt ook wel slaperstarieven genoemd. Dit zijn de duurste tarieven in de markt en deze tarieven worden ieder half jaar stilzwijgend verhoogd door uw leverancier. Zet dus via deze link uw tarieven vast.