Geen ouderbijdrage meer op Brabantse scholen

Stichting SAAM* met 27 algemeen toegankelijke basisscholen in Oss, Uden en Veghel en omgeving schrapt volgend schooljaar de ouderbijdrage.

In een brief van het bestuur van SAAM* aan de ouders staat dat in afstemming met de directeuren is geconcludeerd dat ‘wanneer activiteiten wezenlijk zijn voor alle kinderen, we het gewoon onderwijs noemen’.

Dat betekent volgens het bestuur dat ‘wij daarmee ook de verantwoordelijkheid nemen voor de kosten’. Als voorbeelden van activiteiten die voor alle leerlingen wezenlijk zijn, noemt het bestuur schoolreisjes, kamp en een dagje naar het museum.

Het bestuur van SAAM* moet het schrappen van de ouderbijdrage nog afstemmen met de medezeggenschapsraden van de scholen.