Ga spelen en verwonder je

Aankondiging: Live Onderwijsuitzending

Dinsdag 18 mei, van 20:00 uur tot 21:30 uur

Deel 2 van het drieluik “Ga spelen en verwonder je!’ Deze web dialoog is bedoeld om handvatten te bieden aan leerkrachten/docenten die op zoek zijn naar meer speelruimte rondom het thema natuurlijke leergierigheid en onderwijs.

In het eerste deel ontdekten we het onovertroffen nut van spel voor de ontwikkeling van kinderen (én volwassenen!). In dit tweede deel verdiepen we ons in manieren om de ‘playful mind’ te benutten in het onderwijs aan, en het begeleiden van kinderen tussen 2 en 8 jaar.

Evelien Ketelaar, directrice Pesant | Break-out Team en Evelyn Sies-van der Horst, directrice van De Unicoz Onderwijsgroep, gaan live in gesprek met:

Danielle Krekels, Ingrid Nagtzaam, Carolyn Nagtzaam, Hanneke Geerts en Kim-ly Engel, die zich allen vanuit verschillende rollen bezighouden met leren, ontwikkelen en verbeteren binnen het onderwijs.

Zij verbinden hun theoretische kennis aan voorbeelden van kinderspel. Je krijgt praktische handvatten om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren vanuit hun eigen nieuwsgierigheid en leergierigheid.

Lees meer en doe mee!