‘Drie weken niet naar school betekent niet drie weken vakantie’

  0
  1099

  Dat de scholen de komende drie weken dicht zijn, betekent niet dat kinderen vakantie kunnen gaan vieren. Dat zegt de PO Raad. De sectororganisatie voor het primair onderwijs zegt dat scholen hard werken aan manieren om onder deze omstandigheden toch een vorm van onderwijs te kunnen geven.

  “Het zal natuurlijk anders zijn dan als kinderen in de klas zitten, maar scholen en de schoolbestuurders gaan plannen maken om de kinderen toch dingen aan te bieden”, zegt vicevoorzitter van de PO Raad Anko van Hoepen. 

  Geen tijd

  Hoewel er al signalen waren dat de scholen op korte termijn dicht zouden gaan, hebben scholen tot nu toe weinig tijd gehad om zich op de nieuwe situatie voor te bereiden. “De afgelopen weken was het vooral zaak om leraren voor de klas te houden en de scholen draaiende te houden. Voor andere dingen was geen ruimte”, zegt Van Hoepen. 

  “Maar er zullen zeker goede plannen komen. Leraren zijn ook al bezig met lesgeven via YouTube en er kunnen bijvoorbeeld ook boekjes gekopieerd worden.”

  Vitale beroepen

  De scholen blijven wel open voor kinderen met ouders in vitale beroepen, die niet gemist kunnen worden op hun werk. “We hebben geen idee hoeveel kinderen er uiteindelijk naar school zullen komen. Dat wordt de komende week duidelijk.”