Doe mee met het Nationaal Schoolontbijt!

Het welzijn en de gezondheid van alle Nederlandse kinderen staan bovenaan het verlanglijstje van het jaarlijkse Nationaal Schoolontbijt. Daarom zijn de voorbereidingen daarvoor alweer in volle gang. Zo’n half miljoen kinderen van basisschool, kinderdagverblijf en brugklas ontbijten dit jaar samen in de week van 2 tot en met 6 november. Het thema is ‘Een betoverende tijd begint met een goed ontbijt’ en daarin speelt brood natuurlijk de hoofdrol. Met een groot aantal enthousiaste partners wordt het Nationaal Schoolontbijt een bijzonder feest!

Vernieuwd lesmateriaal!
    Kinderen merken aan hun lichaam hoe fijn het is om de dag goed te starten met een gezond ontbijt. Bovendien stimuleert ons vernieuwde lesmateriaal hen met allerlei leuke weetjes daarover. Kinderen tot en met groep zes van de basisschool krijgen een mooi boekje over Kolletje, het meisje dat kan toveren. Leerlingen in de bovenbouw van de basisschool en brugklas kunnen rekenen op een aansprekend Fun & Doe Boek over ontbijten volgens de Schijf van Vijf.

Ook dit jaar heeft het Nationaal Schoolontbijt brede steun van belangrijke partijen: Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt officieel ambassadeur van Gezonde School.

Doe ook mee!
    Meedoen gaat snel en eenvoudig! Meld je school aan via www.schoolontbijt.nl/scholen. Per ontbijt vraagt Het Nationaal Schoolontbijt een symbolisch bedrag van € 0,57. Op de geplande ontbijtochtend in november bezorgen onze bakkers voor alle leerlingen van de school een compleet ontbijtpakket in gekoelde dozen en kan het ontbijtfeest beginnen!