Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis

Augeo Foundation, Stichting Kinderpostzegels en Stichting Het Vergeten Kind hebben een speciaal crisisfonds opgericht voor kinderen die opgroeien in een stressvolle of onveilige thuissituatie. Nu zij niet naar school kunnen, hebben zij het extra moeilijk. Via het fonds kunnen (jeugd)professionals vouchers aanvragen waarmee ze spullen kunnen kopen die noodzakelijk zijn voor deze kinderen om onderwijs te volgen of te ontspannen.

De vouchers – voor online winkels – kunnen bijvoorbeeld worden besteed aan:

• middelen om het schoolprogramma te kunnen volgen en (digitaal) contact te kunnen hebben met vrienden;
    • spelmateriaal (voor binnen en buiten);
    • andere materialen waarvan hulpverleners inschatten dat deze het kind helpen in de crisissituatie.

Meer informatie en aanvraag indienen

Geregistreerde (jeugd)professionals kunnen een aanvraag indienen via de website kwetsbaarthuis.nl. Op deze website vindt u ook meer informatie over het fonds en de voorwaarden.