Conferentie: Bèta Ontwerp Event

  0
  147

  Steeds meer docenten willen ontwerpen een plek geven in hun onderwijs. Ontwerpvaardigheden sluiten aan bij de 21e eeuwse vaardigheden, ontwerpen is een leerdoel bij onder meer natuurkunde en het biedt kansen om lessen een nieuwe werkvorm te geven. Maar hoe pak je dat aan? Hoe toets je een ontwerp? En hoe zet je het in binnen een bestaand lesprogramma?

  Op het Bèta Ontwerp Event gaan docenten hiermee aan de slag. Het is een eendaagse conferentie over ontwerponderwijs in het bèta-vakgebied. Je vindt er inspirerende en praktische voorbeelden vanuit de vakken scheikunde en informatica. Je kunt de volgende schooldag al beginnen met ontwerpen in de les.

  Natuurlijk wordt er op deze dag ook zelf ontworpen.
  Dagvoorzitter Renske Valk opent de dag met een plenaire sessie onder leiding van Manon Mostert-van der Sar en Martin Bruggink. Deze onderwijsexperts op het gebied van ontwerpen en didactiek dagen de zaal meteen uit om vanuit een ander perspectief naar een opdracht te kijken. Met deze ervaring gaan deelnemers in kleine groepen verder met het workshop-programma om hun ontwerponderwijs vorm te geven.

  De workshops bieden zowel een theoretisch kader als handvatten om de kennis toe te passen, want voor ontwerpen geldt dat je het beste leert door simpelweg te doen. Gaandeweg fouten maken is niet erg, want ook dat is ontwerpen!

  Het Bèta Ontwerp Event vindt plaats op 17 april in Utrecht.
  Deelnemen is gratis. Plekken zijn beperkt beschikbaar. Meld je van te voren aan – kijk voor informatie en inschrijven op ontwerponderwijs.nl