Beperkt aantal scholen gesloten

  0
  98

  In november zijn vanwege corona-besmettingen 40 vestigingen van middelbare scholen tijdelijk gesloten. Dat is 2,4 procent van de 1.653 vestigingen. Van de ruim 7.358 scholen in het primair onderwijs zijn er 44 kortdurend gesloten (0,6%). Dat blijkt uit de eerste maandelijkse rapportage op basis van het meldpunt van de Onderwijsinspectie die minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

  Meeste scholen dicht in oosten

  Percentueel zijn de meeste middelbare scholen dichtgegaan in Noord- en Oost Gelderland (4,5%). Vier van de vijf regio’s waar het aantal sluitingen percentueel het grootst is, liggen in het oosten van het land. De meeste basisscholen zijn juist gesloten in Rotterdam Rijnmond (1,4%) en Midden- en West-Brabant (1,2%).

  Ruim 5 dagen dicht

  Een schoolsluiting in het voortgezet onderwijs duurde gemiddeld 5,9 dagen. Op basisscholen duurde het 5,4 dagen.

  Meldpunt tijdelijke schoolsluitingen

  Bovenstaande cijfers zijn afkomstig van het meldpunt voor tijdelijke schoolsluitingen van de Onderwijsinspectie. Scholen melden daar op vrijwillige basis als zij dicht gaan. Voortaan wordt maandelijks het aantal tijdelijke schoolsluitingen vanwege corona-besmettingen gepubliceerd.

  Lesuitval en schoolexamens

  In een maandelijks peilingsonderzoek dat ook vandaag is gepubliceerd blijkt dat 83% van de middelbare scholieren minimaal driekwart van de tijd fysiek onderwijs hebben gehad. Uit datzelfde onderzoek blijkt dat op slechts 6% van de middelbare scholen de schoolexamens niet volledig zijn doorgegaan. Op die scholen worden de examens bijvoorbeeld op een later moment afgenomen. Voor de centrale examens wordt voor kerst bekend of er aanvullende maatregelen komen.