700 euro per leerling: zo mogen scholen de coronasteun besteden

Langere schooldagen, één-op-één instructies of extra rekenlessen? Vandaag wordt duidelijk hoe scholen de coronasteun mogen besteden. Het gaat om een bedrag van (minimaal) 700 euro per leerling. Goed nieuws natuurlijk. Maar er is ook kritiek, want wie controleert of het geld goed besteed wordt?

Vandaag wordt duidelijk hoe leerlingen die door de coronacrisis een achterstand hebben opgelopen, kunnen worden geholpen. Demissionair onderwijsminister Arie Slob presenteert namelijk een ‘menukaart’ voor basisscholen, middelbare scholen en het speciaal onderwijs.

Zes miljard euro

“Er komt heel veel geld beschikbaar voor het onderwijs”, legt Slob aan RTL Nieuws uit. Het gaat de komende twee jaar om zo’n zes miljard euro voor basisscholen en middelbare scholen. “Dat moet op een goede manier worden besteed.”

Daarom heeft het ministerie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) ‘bewezen en effectieve interventies’ op een rijtje gezet in een menukaart.

Bron: RTL Nieuws