Vijf boeken genomineerd voor Woutertje Pieterse Prijs

Vijf boeken zijn genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige jeugd- of kinderboek. De titels zijn woensdag bekendgemaakt.

Genomineerd zijn De zweetvoetenman. Over rechtszaken & regels (en een hoop gedoe) van Annet Huizing en Margot Westermann, En toen, Sheherazade, en toen? van Imme Dros en Annemarie van Haeringen, Lampje van Annet Schaap, Onder mijn matras de erwt van Ted van Lieshout en Wij waren hier eerst van Joukje Akveld.

Aan de prijs is een oorkonde en een geldbedrag verbonden van 15.000 euro. De jury bekroont kinderboeken die uitzonderlijk zijn op het gebied van taal, genre, thema, illustratie en/of vormgeving. Op donderdag 5 april wordt de winnaar bekendgemaakt.

Het boek Stella van de Belgische Gerda Dendooven werd vorig jaar bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs. Het boek gaat over een meisje dat door een vissersechtpaar gevonden wordt in een net. Het kind groeit heel snel en zingt in een taal die niemand verstaat.