Subsidie beschikbaar voor aanpak laaggeletterdheid

Scholen kunnen vanaf 1 augustus tot en met 15 oktober 2018 subsidie aanvragen voor de aanpak van laaggeletterdheid op hun school. Dit is een extra aanvraagperiode van de subsidieregeling Tel mee met Taal.

In deze nieuwe subsidieronde zijn de bedragen die kunnen worden aangevraagd verhoogd. Ook zijn een aantal stappen versimpeld. Zo is het bijvoorbeeld voor een school die een aanvraag indient, niet langer verplicht om samen te werken met een bibliotheek.

Scholen en andere instellingen kunnen ook subsidie aanvragen voor laagtaalvaardige ouders. Het kan daarbij gaan om een taaltraject voor ouders, maar ook om activiteiten gericht op betere communicatie met een instelling, beter leren (voor)lezen, training om gesprekken met leraren of zorgverleners te voeren, of hulp bij het maken van het huiswerk met de kinderen.

De VO-raad is blij met de nieuwe subsidieronde vanwege het belang van taal bij de aanpak van kansenongelijkheid.