NDT lanceert gratis educatieve app

Nederlands Dans Theater (NDT) lanceert een eerste gratis educatieve digibord-app voor leerlingen in groep 3, 4 en 5 van het primair onderwijs (PO). Het ballet Parade van choreografe Crystal Pite vormt de basis voor deze dans-app. De app is de eerste in een beoogde lijn van vier apps, die ontwikkeld zullen worden voor toepassing op het digibord in de klas voor de verschillende leerjaren in het PO. Met de landelijke distributie van de app stelt NDT grote getalen kinderen in staat om op een laagdrempelige manier, kennis te maken met dans en de educatieve activiteiten van NDT.

NDT is voortdurend op zoek naar manieren om haar kennis en kunde op het gebied van
    talentontwikkeling en cultuur- en danseducatie te delen. De nieuwe dans-app is een mooie
    toevoeging op het bestaande cultuureducatieve programma van NDT voor het PO waarin o.a. schoolvoorstellingen, Danser in de Klas, workshops en een lessenreeks door dansvakdocenten worden aangeboden. Een laagdrempelige app waarmee kinderen in de klas spelenderwijs leren over moderne dans, toegankelijk voor alle scholen in het PO in Nederland. De app sluit aan bij de leerdoelen van het PO (kerndoel 54 SLO).

Het ballet Parade werd in 2013 gemaakt door de Canadese choreograaf Crystal Pite, associate choreographer bij NDT, en past bijzonder goed bij de gestelde doelen van de app. Het thema, de gebruikte vormgeving en het concept prikkelen de fantasie en zijn zeer geschikt gebleken voor de doelgroep in ook andere educatieve activiteiten van NDT. Het bewegingsmateriaal, de thema’s, het decor en de kostuums sluiten goed aan bij de belevingswereld van kinderen uit de groepen 3, 4 en 5.

Deze app van NDT biedt docenten de mogelijkheid om samen met hun leerlingen te bespreken wat er te zien is, mee te dansen mee met de aanstekelijke energizers of zelf bewegingen te maken met de interactieve dansanimaties. De zes kant-en-klare lesbrieven zijn goed voor een project van drie tot vier weken, maar kunnen ook als losse lessen worden ingezet.

De dans-app is kosteloos beschikbaar voor alle basisscholen en primair onderwijs koepelorganisaties. Alle aanvragers in september maken kans op een Danser in de klas, of een van de andere NDT-prijzen.